Vi leser stadig i nyhetene om ting som skjer rundt omkring i verden og tenker kanskje at det er godt vi bor i Norge. Selv om Norge er ganske trygt så skjer det ting her også, både innbrudd og brann. For å føle seg tryggere i hverdagen bør man ha en boligalarm. Det handler rett og slett om å ha en trygghetsfølelse, noe som er spesielt viktig i hjemmene våre.

Slik sikrer du hjemmet ditt

Med en husalarm har du sikret både boligen din og familien din. Husalarmen gjør at det alltid er noen som passer på og som kan oppdage både innbrudd og brann som er i ferd med å skje. Dersom det skulle begynne å brenne er det viktig at man har en god røykvarsler som gir beskjed slik at alle i familien kan komme seg ut. Ved at din brannalarm er tilkoblet en boligalarm vil nødetater komme raskere til hjemmet ditt for å slukke brannen og eventuelt hjelpe å få familiemedlemmer ut. Når boligen først tar fyr skjer ting raskt, så en god husalarm gjør at skadeomfanget blir betraktelig mindre.

Om det er snakk om innbrudd og at noen truer dere som bor der eller verdiene i huset, vil boligalarmen raskt fange opp dette og sende hjelp så fort som mulig. At vaktsentralen får sendt ut noen til boligen så fort alarmen går gjør at utfallet i nødsituasjonen blir håndtert og man unngår større skadeomfang.

Vær trygg når du er ute

I hverdagen vil det være nyttig å ta forhåndsregler når du skal gå ute, særlig om du skal gå alene og i mørket. Ta gjerne med en voldsalarm og ha noe klart som du kan bruke som våpen dersom du havner i en vanskelig situasjon. Videre vil en god regel være å alltid være bevisst på dine omgivelser, fremstå selvsikker og se fremover. Til slutt, det er ingen skam å ta en taxi eller ringe en venn på veien hjem.