Om du er på leting etter en boligalarm, men er usikker på hva det koster har du kommet til riktig sted. Her vil du få noen tips til hva du kan se etter og hvordan finne en boligalarm til en god pris.

Anskaffelse av boligalarm er noe av det lureste du kan gjøre for å gjøre hverdagen tryggere. Faktisk virker det å bare ha en boligalarm avskrekkende på innbruddstyvene fordi de heller vil velge en bolig det er lett å komme seg inn i uoppdaget. Det finnes mange ulike husalarm, så her er det viktig å finne ut hva du har behov for og hvor avansert alarm du ønsker. De aller enkleste er helt enkelt en alarm som uler, mens en noe mer sikker er en alarm som er tilkoblet en alarmsentral. Videre kan du velge flere tilleggsfunksjoner som gjør alarmen mer avansert slik som kameraovervåking. I tillegg kan du gjøre huset til et smarthus med elektronisk lås på ytterdøren og gjennom appstyring av elektronikken inne.

Ønsker du med eller uten abonnement

Et av de første punktene du må vurdere er om du ønsker å ha en boligalarm med abonnement eller ikke. Dersom du velger med abonnement vil du få et alarmsystem som er tilkoblet en sentral. Hva slags utstyr du ønsker eller ha behov for videre kommer an på boligens størrelse og antall etasjer. Det er naturlig at desto større huset er, jo mer må du regne med å måtte ut med for boligalarmen. Standard priser på abonnement ligger på rundt 350kr til 500kr, men igjen kan det variere både opp og ned avhengig av boligen din. Om du skaffer en boligalarm uten abonnement vil du ikke være tilkoblet en alarmsentral, og da følgelig må betale hele kostnaden for systemet med en gang.

Anskaffelse av boligalarm bør ses på som en investering i en trygg og sikrere hverdag, der du også kan spare penger. Ved å velge en god boligalarm som er FG-godkjent vil du få rabatt på forsikringene dine som følge at du har gjort sikkerhetstiltak i boligen din.

Sjekk pris på montering

Uavhengig om du velger en boligalarm med eller uten abonnement, bør du sjekke totalprisen for produktene og monteringen. Mange glemmer at monteringen kan komme som en ekstra kostnad og da er det fort gjort å velge hva man i utgangspunktet trodde var den rimeligste alarmen, men som plutselig kan bli en av de dyrere valgene når man får monteringsregningen i posten. Sjekk derfor hva montering koster før du velger alarmselskap. Noen tilbyr montering til 1 krone, andre har monteringskostnader på flere tusen.