Når man skal kjøpe seg boligalarm oppdager man fort at det er mange forskjellige produkter på markedet. Kameraovervåking er bare et av valgene du må ta stilling til. Her får du vite hvorfor kamera gjennom boligalarmen kan være smart.

Om du nå er på jakt etter boligalarm er det nok fordi du har store verdier i boligen og en familie du er glad som du ønsker å beskytte. I tillegg sparer du penger på boligforsikringer som følge av gode tiltak som minsker risikoen for at det faktisk skjer noe. Spørsmålet videre er om du og din familie ønsker kameraovervåking og vet hva det innebærer?

Full oversikt

Ved å installere kameraovervåking i boligalarmen vil du ha full oversikt over alt som skjer i boligen. Dette kan du enkelt følge med på selv gjennom nettbrett, mobilen eller pc om alarmen går. Dersom du ser at det brenner eller er en tyv som har brutt seg inn kan du raskt tilkalle nødetatene. Om du i tillegg har koblet boligalarmen opp mot en vaktsentral vil vaktsentralen få oversikt over hva som skjer, og kan da kontakte brannvesenet med en gang istedenfor å sende en vekter for å sjekke hva som foregår.

Informer familiemedlemmene

Mange vegrer seg for å ha kamera rundt omkring i huset i frykt for å bli overvåket. Dette er derfor en diskusjon man bør ha med hele familien og sammen bestemmer hvor det er best at man plasserer kamera for best oversikt, men samtidig uten å invadere privatlivet. Alle i familien bør også forstå hvorfor det er viktig med økt sikkerhet i boligen.

Virker preventivt og beskytter

Det å ha kamera i boligen gjør at du får full oversikt til en hver tid når alarmen går, men det vil også virke preventivt mot innbrudd. Dette er fordi gjennom klisterlapper i vinduene og på ytterdørene, eventuelt ved postkassen, virker avskrekkende på innbruddstyver. De ønsker tross alt ikke å bli tatt i gjerningen, samt at med boligalarm rekker de ikke å ta med seg store verdier før vekterne kommer. Om noen likevel velger å bryte seg inn vil mindre verdier bli tatt med og det vil bli mindre skader på boligen. Sistnevnte gjelder uansett om det er snakk om brann, innbrudd eller tyveri.