Et av de første punktene du må ta stilling til når du skal skaffe boligalarm er om du ønsker abonnementsløsning eller ikke. Før du velger bør du vite hva forskjellene innebærer. Dette skal vi fortelle deg her.

I jungelen av boligalarmer er det viktig at du kartlegger dine faktiske behov og hva slags alarm som passer din bolig best. Dersom du ønsker tilleggsutstyr av noe slag bør du sjekke prisene på dette, men ikke la deg kjøpe av at selgerne prøver å selge deg – da kan det fort bli dyrt! Hvordan alarmselskapet behandler deg som kunde vil også ha mye å si, så følg med om salgspersonen hører på dine behov og ønsker for å sikre boligen din.

Boligalarm med abonnement

Boligalarm med abonnement har en stor fordel der alarmselskapet leverer produktene rimeligere gjennom abonnement. Her kan du få alle mulige smarte og fancy løsninger, slik som å gjøre boligen ditt til et smarthus med styring og kontroll gjennom app på mobilen, PC og nettbrett. Videre er en viktig fordel og forskjell fra boligalarm uten abonnement at boligalarmen er koblet til et alarmsystem der sentralen vil sende ut vektere og nødetater når det er nødvendig. Dersom alarmen går og du har kameraer vil de raskt finne ut hva som foregår og sende riktige instanser. Du kan med andre ord være trygg uansett hvor i verden du er.

Boligalarm uten abonnement

Fordelen med å velge boligalarm uten abonnement er at man slipper å betale et fast beløp hver eneste måned. Ulempen er da naturligvis at man må kjøpe alle produktene selv og løse problemer som oppstår selv. Uten abonnement får du tak i alt av det samme utstyret, men her står du ansvarlig for å varsle nødetater og følge med på at det ikke skjer noe i boligen. Som med abonnement vil du her også ha muligheten til å få et smarthus med appstyrte løsninger fra mobilen, PC og nettbrett. Dersom noe skulle skje og du er utenlands må du ringe nødetater for at noen skal sjekke hva som foregår og eventuelt løse problemet som å slukke brannen eller ta innbruddstyvene. Dersom det kun trengs tilsyn som følge av for eksempel en falsk alarm, vil denne løsningen bli noe vanskelig.

Billigere forsikring

Et godt vektpunkt for å velge en god boligalarm er at du får rimeligere forsikring som følge av sikkerhetstiltak. I tillegg til at du selvsagt får en tryggere hverdag for deg og din familie! Forsikringsselskapene gir lavere forsikringspremier når alarmen er FG-godkjent som følge av lavere risiko for innbrudd og store brannskader om en brann oppstår.